nyár

nyár

2012. november 5., hétfő

Tejszínes sütőtök leves

elkészítés
  1. A sütőtököt tányérnak elkészítjük, a magot félretesszük, a belét kockára vágjuk.
  2. A hagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a sütőtököt és 1 dl vizet.
  3. A cukkinit vékony szeletekre vágjuk, és olívaolajon megpirítjuk, hozzáadjuk a leveshez, öntünk hozzá 2 dl vizet, és az egészet összeturmixoljuk, hozzáadjuk a fűszereket ízlés szerint.
  4. Hozzáadjuk a tejszínt és a citromlevet, majd egyszer felforraljuk, és hozzáadunk egy kevés petrezselymet.
  5. A tökmagot megpirítjuk, a levest a tökökben tálaljuk, reszelünk sajtot hozzá, és pirított tökmagot. 
  6. Tejszínes sütőtökkrémleves vangertől
    • előkészület:
    • főzés:
    hozzávalók 2 főre
    • 2 sütőtök
    • 2 cukkini
    • 1 hagyma
    • 1 dl tejszín
    • 1 citrom
    • fehér bors
    • szerecsendió
    • pirospaprika
    • petrezselyem 
    •  
    • M Á S
    •  
    • Hozzávalók:
      (4főre)
      1 kg sütőtök
      6dkg vaj
      1 fej vöröshagyma
      1 liter húsleves,kockából
      2 dl tejszín
      8 apróra vágott bazsalikomlevél
      só,őrölt fehér bors

      Elkészítés:
      A megtisztított hagymát apróra vágjuk,és nagyobb edényben,a felforrósított vajon megpároljuk(vigyázat,nem pirítjuk!).
      A tököt jól megmossuk,meghámozzuk,közepesen nagy kockákra vágjuk,és a hagymába beleforgatjuk,és a húslével felöntjük.Lefedjük,és kb.20 percig főzzük.Majd hagyjuk hűlni.
      A sütőtököt a levével együtt összeturmixoljuk,a fazékba visszaöntjük,ízlés szerint sózzuk,borsozzuk.Végül a tejszínt is belekeverjük,azzal már nem forraljuk,csak jól felmelegítjük.Közvetlenül tálalás előtt szórjuk meg bazsalikommal.
    •  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése