elkészítés
- A sütőtököt tányérnak elkészítjük, a magot félretesszük, a belét kockára vágjuk.
- A hagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a sütőtököt és 1 dl vizet.
- A cukkinit vékony szeletekre vágjuk, és olívaolajon megpirítjuk, hozzáadjuk a leveshez, öntünk hozzá 2 dl vizet, és az egészet összeturmixoljuk, hozzáadjuk a fűszereket ízlés szerint.
- Hozzáadjuk a tejszínt és a citromlevet, majd egyszer felforraljuk, és hozzáadunk egy kevés petrezselymet.
- A tökmagot megpirítjuk, a levest a tökökben tálaljuk, reszelünk sajtot hozzá, és pirított tökmagot.
-
- előkészület:
- főzés:
hozzávalók 2 főre- 2 sütőtök
- 2 cukkini
- 1 hagyma
- 1 dl tejszín
- 1 citrom
- só
- fehér bors
- szerecsendió
- pirospaprika
- petrezselyem
- M Á S
- Hozzávalók:
(4főre)
1 kg sütőtök
6dkg vaj
1 fej vöröshagyma
1 liter húsleves,kockából
2 dl tejszín
8 apróra vágott bazsalikomlevél
só,őrölt fehér bors
Elkészítés:
A megtisztított hagymát apróra vágjuk,és nagyobb edényben,a felforrósított vajon megpároljuk(vigyázat,nem pirítjuk!).
A tököt jól megmossuk,meghámozzuk,közepesen nagy kockákra vágjuk,és a hagymába beleforgatjuk,és a húslével felöntjük.Lefedjük,és kb.20 percig főzzük.Majd hagyjuk hűlni.
A sütőtököt a levével együtt összeturmixoljuk,a fazékba visszaöntjük,ízlés szerint sózzuk,borsozzuk.Végül a tejszínt is belekeverjük,azzal már nem forraljuk,csak jól felmelegítjük.Közvetlenül tálalás előtt szórjuk meg bazsalikommal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése