nyár

nyár

2012. február 14., kedd

Zeller leves Csakis vajjal jó, ha világos sárga nagyon híg világos rántást csinálunk, ebbe adunk 2 vagy 3 zeller gumót apró kockára vágva és marhahús levessel locsolva fedél alatt puhára pároljuk. Most szitán áttöröm, felöntöm annyi leszűrt marha hús levessel amennyi adagra szükségem van. Tálaláskor beleöntök 2 vagy 3 deci édes tejszínt. /Nem tejfelt!/ Marhahús levessel puhára főzök rizst, azt elkeverem egy darabka vajjal és tojás sárgával, tejmerő kanállal formálva gombócokat helyezek ebből a levestányér közepére és úgy öntöm hozzá zellerpüré levest.

Ezt a receptet, egy nagyon régi receptfüzetből vettem. Ezért a nyelvezete olyan amilyen.
Próbálják ki. Jó étvágyat.!
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése