Savanyú hal
Szokásos módon készítek hal / pörköltet/ paprikást. Tálalás előtt levébe öntök habarékot : borecet, 2 tojás sárga, egy rántásnyi liszt és bőven tejfel. Egy forrás után azonnal betálalom. Melléje külön adok zsemlyegombócokat és resztelt krumplit.
Lerakott harcsa
A megtisztított harcsát szeletekre vágom és tálba le rakom / persze besózva ! egy sor krumpli , egy sor hal egy sor vajszeletek, egy sor metéltre vágott piros és zöld paprika: a sorozatot ismételni. Annyi tejfelt öntök rá , hogy ellepje és fél óráig forró sütőben sütöm.
Tűzdelt csuka borral párolva
A tisztított csuka hogy alakját megtartsa, hasüregébe hámozott krumplikat bevarrok de előzőleg a halat besózom! Sütőedénybe állítom , vajjal leöntöm , bármilyen reszelt sajttal bőven megszórom és bort alája öntve megsütöm. Tálaláskor a zaftjába mustárt keverek, úgy öntöm a halra.
Halpogácsa
Szálkátlanított hal hús aprón vagdalva , főtt krumpli reszelve, só, bors, olvasztott vaj meggyúrandó , pogácsáknak formálva panírozom liszt-tojás-prézlibe és forró zsírban sütöm.
Compó
Nagyon jó ízű húsa van de aki nem érti a kezelését, annak nem ízlik. A kibelezett és uszonyaitól megtisztított compót le forrázom, így pikkelyes bőrét lenyúzhatom könnyen. Most besózom, panírozom liszt-tojás-prézlibe és forró zsírban sütöm.
Konzervhalak mártásban
Szardella , pisztráng, hering, ruszli, vékony szeletekre lesz vágva és snitlinges tartármártással leöntve.
Hering crém /krém/
Megtisztítok 2 osztree heringet , 3 szardíniát, 3 szardellát, 2 zsemlyét tejben áztatva , 3 keményre főtt tojás fehérje, húsdarálón áttöröm és 12 ½ deka kikevert vajhoz elkeverem. Tálra halmozom és díszítem aspikkal, 3 keménytojás sárgát paszírozok rá és megrakom kaviárral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése