nyár

nyár

2012. február 22., szerda

Régi szakácskönyvből

Savanyú hal




Szokásos módon készítek hal / pörköltet/ paprikást. Tálalás előtt levébe öntök habarékot : borecet, 2 tojás sárga, egy rántásnyi liszt és bőven tejfel. Egy forrás után azonnal betálalom. Melléje külön adok zsemlyegombócokat és resztelt krumplit.



Lerakott harcsa


A megtisztított harcsát szeletekre vágom és tálba  le rakom / persze besózva ! egy sor krumpli  , egy sor hal egy sor vajszeletek, egy sor metéltre vágott piros és zöld paprika: a sorozatot ismételni. Annyi tejfelt öntök rá , hogy ellepje és fél óráig forró sütőben sütöm.

Tűzdelt csuka borral párolva



A tisztított csuka hogy alakját megtartsa, hasüregébe hámozott krumplikat bevarrok de előzőleg  a halat besózom! Sütőedénybe állítom , vajjal leöntöm , bármilyen reszelt sajttal bőven megszórom és bort alája öntve megsütöm. Tálaláskor a zaftjába mustárt keverek, úgy öntöm a halra.











Halpogácsa



Szálkátlanított hal hús aprón vagdalva , főtt krumpli reszelve, só, bors, olvasztott vaj meggyúrandó , pogácsáknak formálva panírozom liszt-tojás-prézlibe és forró zsírban sütöm.


Compó



Nagyon jó ízű húsa van de aki nem érti a kezelését, annak nem ízlik. A kibelezett és uszonyaitól megtisztított compót le forrázom, így pikkelyes bőrét lenyúzhatom könnyen. Most besózom, panírozom liszt-tojás-prézlibe és forró zsírban sütöm.

Konzervhalak mártásban


Szardella , pisztráng, hering, ruszli, vékony szeletekre lesz vágva és snitlinges tartármártással leöntve.

Hering crém  /krém/



Megtisztítok 2 osztree heringet , 3 szardíniát, 3 szardellát, 2 zsemlyét tejben áztatva , 3 keményre főtt tojás fehérje, húsdarálón áttöröm és 12 ½ deka kikevert vajhoz elkeverem. Tálra halmozom és díszítem aspikkal, 3  keménytojás sárgát paszírozok rá és megrakom kaviárral.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése