nyár

nyár

2012. február 17., péntek


Tejfeles sonkával töltött omlette    /omlett/

Habzásig hevítek 5 deka vajat 2 evőkanál lisztet, felöntöm fél liter tejjel és szüntelen keveréssel pépnek főzöm, tűzről levéve keverem még kihűlt.
Most elkeverem 6 tojás sárgával és 6 tojás fehér habjával. Kikent = lisztezett tepsiben sütöm. Forrón összetekerem rolátnak tejfelezett darált sonka töltelékkel, megszórom reszelt sajttal és leöntöm forrósított vajjal.


Beschamelle lepény /nagyon finom !/

Habzásig hevítek 6 deka vajat, 3 púpozott evő kanál lisztet, felöntöm fél liter tejjel és szüntelen keveréssel pépnek főzöm. Ha teljesen kihűlt bele keverek 3 evő kanál reszelt parmezánt, 9 tojás sárgát egyenként hozzákeverek és a 9 tojás fehér habját. Ebből 3 torta lapot sütök. Az első lapra kenek vellő patét vagy sült borjú hús pattét, a másik lapot rá takarva, azt megkenem tejfelezett darált sonkával, a harmadik lapot rá borítva bőven meghintem tetejét reszelt pármai sajttal. Melléje szervírozok champion gomba mártást.



Csúsztatott palacsinta  Finom !!

Habosra kikeverek 3 deka vajat, 3 tojás sárgát, 3 evőkanál lisztet, 3 tojás fehér habját, sót és annyi tejet, hogy sűrűs palacsinta tészta legyen. A palacsintákat csak egyik oldalán sütöm és a nyers oldalával felfelé fektetem tűzálló tálra /vagy torta formába, melyek alját fagyos zsírral megkentem/. A nyers oldalát megszórom darált sonkával /vagy darált sült hússal, vagy, gombával/. A palacsintákat tovább is hasonlóan elhelyezve felfelé nyers oldalával megszórva nyers oldalát darált sonkával, csak az utolsó palacsinta kerül nyers oldalával lefelé és a sült oldala felfelé. Így sütőbe állítom összeforrósításra. Tálaláskor bőven megrakom a tetejét reszelt sajttal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése