nyár

nyár

2012. február 23., csütörtök

Gesztenye pitta / kitűnő !! / /pite/ Sűrűen habosra kikeverek 12 ½ dkg vajat, 6 tojás sárgát , 25 dkg porcukrot, akkor hozzá keverek 25 dkg passzírozott főtt gesztenyét, 5 kávés kanál lisztet, 6 tojás fehér habját. Közép nagyságú tepsit kikenek – lisztezek és a kevert massza felét rá egyengetem , sütőbe állítom, amíg annyira megszilárdult, hogy rá kenhetem a tölteléket. Tölteléke: 25 dkg nyirkosított kockacukrot …… szirupnak és elkeverem 25 dkg paszírozott főtt gesztenyével, ízesítem vaníliával. A szétkent töltelékre elegyengetem a kikevert tészta másik és most már sütőben teljesen megsütöm halvány rózsaszínűre .Amíg forró megszórom vaníliás cukorral a tepsin hűlnie kell, akkor kockákra vágom.

Azért ilyen a nyelvezete , mert nagyon régi könyvből /füzetből/ való

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése