Előszó
„Sehol a világon nincsen a főzési talentum művészete annyira kifejlődve, mint a magyar úri asszonyoknál.
A családi tradítiokon át örökölt methodusok híressé teszik a magyar konyhát.
Háztartásom prakszisából néhány válogatott recipéjét örökítek meg e füzetben.”
Hamis halleves /kitűnő !!!/
4-5 oldal
Nem szabad zsírral csinálni !
Darabka vajjal metéltre vágott nagy vöröshagymát párolok, vagyis fonnyasztok, hozzá keverek egy kanál lisztet és rózsapaprikát, felöntöm vízzel és megsózom. Beleteszek pár szem
fekete borst, egy babérlevelet, karikákra vágva sárgarépát, petrezselyem gyökeret, zellergumót és 5 krumplit pici kockákra vágva.
/ha szétfől az adja meg a kellő sűrűséget/, bele reszelek egy citrom héját, bele nyomom a levét is és egy evőkanál finom borecetet. Ha megfőtt, a levesszűrőn át tiszta edénybe öntöm. Levesestálba teszek 4 vagy 5 tojás sárgáját és elkeverem 4 vagy 5 kanál tejfellel. A tojások fehérét felverem habnak, adok hozzá egy kanál zsírt, pici sót és annyi lisztet amennyit felvesz könnyű lágy tésztának, ebből a leszűrt levesbe nokkerliket főzök.
Tálaláskor a levestálba kevert tejfeles tojássárgához adom és rögtön tálalom.
Ha véletlenül van halikra, azt elszoktam használni e levesbe, az csak javít rajta.
Emlékül:
Nagynénéd
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése