nyár

nyár

2011. október 14., péntek

Születésnap

Cliff Richard
Cliff Richard Brussels.jpg
Cliff Richard 2009-ben Brüsszelben
Életrajzi adatok
Teljes név Harry Rodger Webb
Született India Lucknow, United Provinces, Brit India, 1940. október 14.
(70 éves)
Pályafutás
Műfajok pop, rock and roll, gospel
Aktív évek 1958
Együttes The Shadows
Hangszer ének, gitár, ütős hangszerek
Kiadók EMI, Decca, Columbia, Epic, Rocket, Papillon


Cliff Richard weboldala
Sir Cliff Richard (A Brit Birodalom tisztje, született: Harry Rodger Webb, 1940. október 14-én) angol énekes, színész és üzletember.
Háttérzenekarával, a The Shadows-zal, Cliff Richard a brit zenei élet meghatározó tagja volt az 1950-es évek végétől a '60-as évek elejéig, amikor is a The Beatles először felkerült a slágerlistákra. Keresztény hite és zenéjének későbbi finomsága miatt több, mint egy pop és rock arculatú művész. Bár sohasem volt képes ugyanazt a sikert elérni az Amerikai Egyesült Államokban, mint Nagy-Britanniában – számos slágerlistás dala ellenére -, népszerű zenés, filmes és televíziós személyiség maradt Nagy-Britanniában és más országokban is.
Csaknem ötven éve aktív, több slágerlistás kislemeze van és tartja a rekordját (Elvis Presley-vel együtt), mint egyetlen angol énekes, aki a kislemezeit az aktív évtizedei alatt készítette (1950-től 2000-ig). A weboldala szerint több, mint 250 millió lemezt adott el.[1] Több, mint 120 kislemeze, nagylemeze és középlemeze van az első 20 helyezett között a brit slágerlistákon. Több, mint bármelyik másik művésznek.[2]





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése