Tepertős pogácsa recept
- előkészület:
- sütés:
story
A tepertős pogácsa egyszerű, gyors változata. Az unokatestvéremtől tanultam. (A bonyolultabb, időigényesebb verzió a hajtogatós.)
kategóriák
egyéb elnevezések
Töpörtyűs pogácsa, pogácsa tepertővel, pogácsa töpörtyűvel
elkészítés
- Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
- A lisztet elkeverjük a sóval, elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk az élesztős tejet, a darált tepertőt, a tojás sárgáját és a tejfölt. Jól összedolgozzuk.
- Langyos helyen 1 órán át kelesztjük a tésztát.
- Lisztezett felületen 2 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, bevagdossuk a tetejét és kiszaggatjuk a pogácsákat.
- Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, megkenjük a tetejüket tojással.
- 220 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük. (Egy gáztepsinyi
- va: -
- A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges