nyár

nyár

2012. január 12., csütörtök

Tepertős pogácsa recept

Tepertős pogácsa
  • előkészület: 
  • sütés: 
hozzávalók 6 főre
  • 15 dkg tepertő (ledarálva)
  • 25 dkg liszt
  • 2 dkg vaj
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 tk cukor
  • 1 tojás sárgája
  • 1 ek tejföl
  • 1,5 tk só
kenéshez
  • 1 tojás

  •  
  •  

  •  

story

A tepertős pogácsa egyszerű, gyors változata. Az unokatestvéremtől tanultam. (A bonyolultabb, időigényesebb verzió a hajtogatós.)
egyéb elnevezések
Töpörtyűs pogácsa, pogácsa tepertővel, pogácsa töpörtyűvel
elkészítés
  1. Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztet elkeverjük a sóval, elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk az élesztős tejet, a darált tepertőt, a tojás sárgáját és a tejfölt. Jól összedolgozzuk.
  3. Langyos helyen 1 órán át kelesztjük a tésztát.
  4. Lisztezett felületen 2 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, bevagdossuk a tetejét és kiszaggatjuk a pogácsákat.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, megkenjük a tetejüket tojással.
  6. 220 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük. (Egy gáztepsinyi


  • va: -

Tepertős pogácsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése