nyár
2011. április 19., kedd
Töltött krumplim Hosszúkás nagy rózsa krumplikat le héjazok és karalábé vájóval kivájom hosszában a krumplikat, és megtöltöm fasírttal: darált sertéshús, só bors, vízben ázott zsemlye lazán kinyomva, aprón vágott vöröshagyma világos sárgára fonnyasztva, egy nyers tojás összegyúrva. Most zománcozott tepsibe rakom a töltött krumplikat, mindegyik alá helyezek egy ujjnyi széles vékonyan vágott füstölt szalonna szeletet és egy ilyent a töltelékre is hosszában fektetve. Szükséges, hogy a tepsi alja előzőleg fagyos zsírral meg legyen kenve! A kivájt krumpli golyócskákat is köréje rakom és a sütőben ropogós pirosra megsütöm. Kitűnő vacsora előétel.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése