nyár

nyár

2012. december 4., kedd

Májas gombócom

Nagyon régi receptes füzetből



Borjú vagy sertés májat kislyukú reszelőn átnyomok. 6 személyre elég 15 deka máj . Fél vöröshagymát nagyon apróra vágok  és bő zsírban világos sárgára fonnyasztok és forrón a megreszelt májra öntöm. Megsózom. Mozsárban megtörök 4 fekete borsszemet és egy pici   levélke majorannát átszitálom hozzá , kikeverem két tojás sárgával és apróra vágott petrezselyem zöldjével , két zsemlyét vízben áztatva és lazán kinyomva  / nem szárazra kinyomva/  és két tojás fehér habját  adva bele végül két zsemlyének megfelelő  adagban szitált prézlit. Ha a leves forrásba jutott akkor vizes tenyeremmel gombócokat formálva bele dobok , akkor tető alatt mérsékelt kis forrással  fél óráig főzöm.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése