Borjú vagy sertés májat kislyukú reszelőn átnyomok. 6 személyre elég 15 deka máj . Fél vöröshagymát nagyon apróra vágok és bő zsírban világos sárgára fonnyasztok és forrón a megreszelt májra öntöm. Megsózom. Mozsárban megtörök 4 fekete borsszemet és egy pici levélke majorannát átszitálom hozzá , kikeverem két tojás sárgával és apróra vágott petrezselyem zöldjével , két zsemlyét vízben áztatva és lazán kinyomva / nem szárazra kinyomva/ és két tojás fehér habját adva bele végül két zsemlyének megfelelő adagban szitált prézlit. Ha a leves forrásba jutott akkor vizes tenyeremmel gombócokat formálva bele dobok , akkor tető alatt mérsékelt kis forrással fél óráig főzöm.
nyár
2012. december 4., kedd
Májas gombócom
Nagyon régi receptes füzetből
Borjú vagy sertés májat kislyukú reszelőn átnyomok. 6 személyre elég 15 deka máj . Fél vöröshagymát nagyon apróra vágok és bő zsírban világos sárgára fonnyasztok és forrón a megreszelt májra öntöm. Megsózom. Mozsárban megtörök 4 fekete borsszemet és egy pici levélke majorannát átszitálom hozzá , kikeverem két tojás sárgával és apróra vágott petrezselyem zöldjével , két zsemlyét vízben áztatva és lazán kinyomva / nem szárazra kinyomva/ és két tojás fehér habját adva bele végül két zsemlyének megfelelő adagban szitált prézlit. Ha a leves forrásba jutott akkor vizes tenyeremmel gombócokat formálva bele dobok , akkor tető alatt mérsékelt kis forrással fél óráig főzöm.
Borjú vagy sertés májat kislyukú reszelőn átnyomok. 6 személyre elég 15 deka máj . Fél vöröshagymát nagyon apróra vágok és bő zsírban világos sárgára fonnyasztok és forrón a megreszelt májra öntöm. Megsózom. Mozsárban megtörök 4 fekete borsszemet és egy pici levélke majorannát átszitálom hozzá , kikeverem két tojás sárgával és apróra vágott petrezselyem zöldjével , két zsemlyét vízben áztatva és lazán kinyomva / nem szárazra kinyomva/ és két tojás fehér habját adva bele végül két zsemlyének megfelelő adagban szitált prézlit. Ha a leves forrásba jutott akkor vizes tenyeremmel gombócokat formálva bele dobok , akkor tető alatt mérsékelt kis forrással fél óráig főzöm.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése