nyár

nyár

2012. december 27., csütörtök

Ha már tél....

Arra gondolunk, ha már tél van, legyen olyan ,mint a mesében. Klasszikus , igazi tél. Nem túl hideg, essen szépen a hó, de ne túl sok, és lehessen közlekedni és legyen olyan igazi szép...
Na de , nem mindig és mindenhol alakul így . Sajnos  a szélsőséges időjárásnak   köszönhetően vannak területek,ahol akár -40 fok alá is lemegy a hőmérséklet. Még a legfelkészültebb  helyeken is okoznak súlyos problémákat, sőt a halálesetek sem ritkák. Ez a rosszabbik oldala a dolognak.
     De így karácsony és új év táján hajlamosak vagyunk, sőt igényeljük, hogy csak a szép , csendes igazi,
a kívánságainknak megfelelő  telet képzeljük el, és kívánjuk ,hogy ilyen legyen az ünnepek alatt.
Igen. Ez jó lenne, mivel ilyenkor sokan nem járnak dolgozni, otthon vannak végre egy kicsit, a gyerekekkel lehetne szánkózni , síelni  stb.  Ha otthonunk közelében nincs ilyen lehetőség , akkor el kell utazni,ami rossz , jeges idő esetén nem igazán ideális, nem is javasolt.
Ennek ellenére sokan útnak indulnak annak reményében, hogy mindenki mással történhet baleset, csak velünk nem.  Ez sajnos nem mindig így van.  Egy hokedliról is le lehet esni, amire nem is gondolsz, és mégis leesel, ahogyan ez velem is a minap megtörtént. El tudom ezek után képzelni, hogy milyen lehet, ha valaki autóval ütközik, az mit okoz, amikor egy ilyen pofára esés is mit okozott. Ezt nem részletezem,mert így is nevetség tárgya lehetek, pedig ez nem olyan vicces annak ,akivel megtörtént.  Estem el már jégen is. Az is nagyon vicces tud lenni. Igen. Másokon akaratlanul is röhögünk, még ha közben sietünk segíteni, akkor is vicces...
Ez az idei karácsony ,már az előtte egy-két nappal azzal kecsegtetett , hogy fehér karácsonyunk lesz.
De nem igazán lett. Legalább is erre felénk. Hamarosan elolvadt , aztán a maradék ráfagyott. Ez van.
Legalább egy kis csúszkálást lehetne valahol rendezni a gyerekeknek. Igaz, ott vannak a kori pályák.
A mai gyerekek nem  igénylik a hógolyózást, a hóember építést, a szánkózást.
Inkább ülnek a gép előtt és csak azzal kínozzák a szemeiket, minthogy a jó levegőről ,attól  kipirulva
beszaladva a konyhára - anyu éhes vagyok! ,és egyből nem lennének olyan nyamvadtak.
De hát most más a módi....
Amikor mi gyerekek voltunk, nem is kaptunk karácsonyra csak max .egy sakk készletet közösen testvéremmel,/igaz csalódás volt/ , de nem is törődtünk ezzel sokat, mert volt egy vacak szánkónk .
Azzal mentünk ki az utcára, vagy a domboldalba szánkóztunk reggeltől estig .Egy kis melegítő nadrágban,mert nem volt vízálló overál, mint manapság.
Kifagyva, vizes cipővel, zoknivak, megfagyott orral, kézzel, mentünk haza este. És nem voltunk betegek, jól kifáradtunk, jót vacsoráztunk, és jól aludtunk.
A mai világban nagyon kell vigyázni az autók miatt és a rossz emberek miatt, mert sok a baleset, és sok az eltűnt gyerek , felnőtt, sok a bűnözés. Vajon miért??   Romlott világban élünk. Tisztelet a kivételnek.
Erről most nem beszélek, nem akarok ebbe a témába belemenni..
Térjünk vissza a télre,és annak örömeire, vagy kellemetlenségeire.Nem kell mindig az autóhoz ragaszkodni,ha programot szeretnénk csinálni a gyerekekkel, vagy barátokkal.
Hazánkban elérhető közelségben mindenhol van egy kisebb vagy nagyobb erdő, vagy liget,ahol jókat lehet bohóckodni, sétálni.

Azt kívánom, többet menjenek az emberek ki a szabadba , és találják meg a közös téli programokat.

További szép ünnepeket és boldog új esztendőt kívánok minden embernek a Földön.





Vigyázzanak magukra és embertársaikra.!  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése