Nyúl maradék
Ha fél nyúlnak maradéka van, a
húsneműt mozsárban megtöröm , szitán átpaszírozom, hozzá keverek 4 evőkanál tejfelt,
két evőkanállal a sült nyúlnak a zsiradékából, fél citrom leve, reszelt
szerecsendióból keveset és lábosban tűzön keverem, amíg megkeményedik. Így most
deszkán ujjnyi vastagon el terítem. Ha kihűlt rudakra vágom , aztán aspikkal
formába lerakva fagyasztom.
Gombás fogas
A megtisztított fogas húsába lyukat
fúrok és bele dugok champion gomba
szeletet. Zománcozott tepsi aljára nyolc
deka vajat szeletelve elterítek , arra fektetem
a gombás halat és sütöm. Sütés közben vajas levével öntözöm. Amint puha
lett a hal tejfellel meglocsolom és még pár percig
sütöm. Sósvízben főtt krumplival körítem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése