nyár

nyár

2012. szeptember 25., kedd

„Sehol a világon nincsen a főzési talentum művészete annyira kifejlődve, mint a magyar úri asszonyoknál. A családi tradítiokon át örökölt methodusok híressé teszik a magyar konyhát. Háztartásom prakszisából néhány válogatott recipéjét örökítek meg e füzetben.” Emlékül: Nagynénéd



Nyúl maradék



Ha fél nyúlnak maradéka van, a húsneműt mozsárban megtöröm , szitán átpaszírozom, hozzá keverek 4 evőkanál tejfelt, két evőkanállal a sült nyúlnak a zsiradékából, fél citrom leve, reszelt szerecsendióból keveset és lábosban tűzön keverem, amíg megkeményedik. Így most deszkán ujjnyi vastagon el terítem. Ha kihűlt rudakra vágom , aztán aspikkal formába lerakva fagyasztom.



Gombás fogas

A megtisztított fogas húsába lyukat fúrok és bele dugok champion  gomba szeletet. Zománcozott tepsi aljára  nyolc deka vajat szeletelve elterítek , arra fektetem  a gombás halat és sütöm. Sütés közben vajas levével öntözöm. Amint puha lett a   hal  tejfellel meglocsolom és még pár percig sütöm. Sósvízben főtt krumplival körítem.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése