nyár

nyár

2015. szeptember 29., kedd

Savanyúság receptek



Savanyúságok

Csalamádé / 5 kg alapanyaghoz/

3 dl 20 % -os ecet
1 k. kanál szalicil
1 k.kanál borkén
40 dk cukor
7 dk só
 Összekeverni a fentieket, és ráönteni az összevágott alapanyagokra.
Egy napig állni hagyni, néha megkeverni. Majd üvegekbe pakolva eláll egész télen.

Csemege uborka, vagy paprika

Hozzávalók:
3,5 l víz
½ l. 20 % -os ecet
60 dk cukor
4 ek. só
Bors izés szerint
Babérlevél
Mustár
Az egészet felforraljuk,és az uborkát , vagy paprikára forrón ráöntjük.
A paprikára 2 k.kanál ,az uborkára 1 kk. borként rakunk,a tetejére tormát.
Az űrlap alja

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése