Recept saját,egyszerű. Meggy mennyisége tetszés szerint.
Annyi vezet öntök rá , hogy ellepje.Annyi cukrot vagy édesítőt teszek , amennyire édesen szeretem.
Kevés citromlét öntök hozzá, fahéjas cukorral is ízesítem ,szegfűszeg 2-3 db.
Ezt addig főzöm , amíg kissé összefől, de nem esik szét a meggy.
Azután habarást készítek egy kanál liszt, / attól függ mennyi a meggy és víz mennyisége/,kb 40 dkg -hoz egy kanál/, főzőtejszínnel.
Összefőzöm , megkóstolom és ha szükséges még cukrozom.
Nagyon finom.Lehet fogyasztani sültekhez, vagy akár csak úgy magában is.
Ja ! a meggyet elkészítés előtt kimagozzuk!
A képet kölcsönvettem.Bocs.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése