Lencsefőzelék
Hozzávalók:
- 50 dkg lencse
- 4 evőkanál étolaj
- 4 babérlevél
- 2 evőkanál finomliszt
- 1 csapott evőkanál pirospaprika
- 1 fej vöröshagyma
- pici ecet
- só
Az olajat hevítsd fel, és szórd rá a lisztet. Készíts belőle közepesen sötét színű rántást, majd, mielőtt a főzelékhez kevernéd, add hozzá a pirospaprikát is. Rántsd be vele a főzeléket, és ízlésed szerint pici ecetet is adj hozzá, ettől kicsit pikánsabb íze lesz.
A lencsefőzeléket készítheted füstölt hússal is. Ebben ez esetben fél kiló húst főzz meg, majd kockázd fel. A főzővizében készítsd el a főzeléket, majd, mielőtt az ecettel ízesítenéd, keverd a húsdarabokat a lencséhez. Ebben az esetben csak csínján bánj a sóval, mert a füstölt hús önmagában is elég sós!
Köszi Ági! Én is elkészítem!
VálaszTörlés