nyár

nyár

2012. július 23., hétfő





Rostélyos pástétom

8o deka rostélyosból vöröshagymával rózsa paprikával, sóval, szokásosan pörköltet csinálok. Amint a hús megpuhult a csont részeit eltávolítom és a húst faggyústól levével együtt húsdarálón áttöröm, úgy elkeverem 2 v. 3 evőkanál tejfellel.
Lehéjazott krumplit gőzfőzőben, de ha ilyen edény nincsen, úgy sós vízben más edényben is megfőzhető. Ebből egy kilóra valót krumpli présen áttörök és elkeverem 6 deka vajjal és 3 tojás sárgával. Nagy tortaformát kikenek fagyos vajjal és bele egyengetem a krumpli massza felét. Erre szétkenem a rostélyos pattét, arra megint a krumpli massza másik felét elegyengetem. Tetejét megkenem egy tojás sárgával és pirosra megsütöm. Tálaláskor a torta forma karimáját leveszem, és a pástétomot a torta lemezén meghagyva tésztás tálra helyezem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése