Rostélyos pástétom
8o deka
rostélyosból vöröshagymával rózsa paprikával, sóval, szokásosan pörköltet
csinálok. Amint a hús megpuhult a csont részeit eltávolítom és a húst faggyústól
levével együtt húsdarálón áttöröm, úgy elkeverem 2 v. 3 evőkanál tejfellel.
Lehéjazott
krumplit gőzfőzőben, de ha ilyen edény nincsen, úgy sós vízben más edényben is
megfőzhető. Ebből egy kilóra valót krumpli présen áttörök és elkeverem 6 deka
vajjal és 3 tojás sárgával. Nagy tortaformát kikenek fagyos vajjal és bele
egyengetem a krumpli massza felét. Erre szétkenem a rostélyos pattét, arra
megint a krumpli massza másik felét elegyengetem. Tetejét megkenem egy tojás
sárgával és pirosra megsütöm. Tálaláskor a torta forma karimáját leveszem, és a
pástétomot a torta lemezén meghagyva tésztás tálra helyezem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése