nyár

nyár

2012. március 6., kedd

Dorogiaknak üzenem



Várjuk már, hogy a tavasz teljes gőzzel érkezzen. Látnám már szívesen a parkokban a szebbnél szebb virágokat. A mi városunkban mindig nagyon szépen rendben van tartva a Hősök terén a virágos és a füves rész is.
Itt szoktak koszorúzni és épp a "falusi" templomunk előtt terül el ez a szép park. Erre járok nap mint nap, és szerencsére gyönyörködhetek benne. Most még kopár , de tudom egy -kettőre tele lesz sok szép tulipánnal
és ehhez hasonló kis ideillő virágokkal.
Ha kinyílnak és már szépen mutatnak, akkor készítek róla fotókat, most megpróbálok keresni az interneten , ha van ide mellé teszem.
Aztán kikerülnek a muskátlik az utcán, a Főutcán lévő kandeláberekre helyezett tartókba. Valamint a házak ablakaiba, meg ahol még található füves, virágos kis parkos rész.
Mégis, azt kérném Dorog lakosaitól, hogy aki csak teheti, tegyen ki virágot, mindig az évszaknak megfelelően.Azonkívül örökzöldeket , vagy ki mit talál alkalmasnak arra, hogy szépítse ezáltal a várost. 
Továbbá, tudom nehéz amit most kérek, de lehetőleg egy héten egyszer söpörjék a ház körül az utcát is.
Nem szép látvány, amikor maga a ház udvara tiszta, de a ház előtt nincs aki lehajoljon és felszedje a szél által
elhordott papírokat, vagy , ha  a kutyák, macskák kikotorják a kukákat.  /kivéve, ahol hivatalosan az erre kirendelt dolgozók rendet tesznek, mert ilyen is van/.
Faluhelyen ma is szokás a szombati utcatakarítás. Épp azért, ha  mennek a népek a faluban a délelőtti misére, szinte versenyeznek , hogy kinek szebb a ház eleje,kinek szebbek a virágai.
Tudom kicsit nehéz megoldani, mert olyan az életvitele a mai embernek, de talán , ha valaki elhatározza, hogy ezentúl így tesz , akkor lehet belőle valami. Mindenki megelégedésére és örömére. Csak egy kis igényesség kérdése, és valamennyi szépérzéké is lehet .
Lehet ez országos felhívás is. Mindenki a lakóhelyén vegye kicsit magára. / Kivéve , aki eddig is így tett/.
Egy magánszemély megköszöni , hogy végighallgatták. /Wáry Lajosné . Dorog/.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése